Sök
 
Tillbaka

Fakturering

Årsmötesbeslutet om 30 dagars betalningstid SKA gälla! Enligt Räntelagen kan Visma/Samfälligheten inte ta ut dröjsmålsränta förrän efter 30 dagar. S Malmgren
- - -- - -


Uppgiftslämnare

Namn: Stig Malmgren
Telefon:
E-post: stig_malmgren@yahoo.se
 

Kommentarer

18
apr
2013
Michael Elmeskog den 18 april 2013

Fasta avgifter o värmeförlust

Har en fundering kring dom fasta avgifterna som är spec på senaste räkningen från Minol: Fast avgift för värme o vatten är väl bara 1ggr per år??
Förluster för värme 652:- är väl också bara en engångssumma??
652 x antal hushåll uppgår ju till över 110 000:- per år vilket är väldigt mkt !!! vad göra??

Övrigt så har ju den nya faktueringsystemet verkligen misslyckas kapitalt!!!
18
apr
2013
Stig Malmgren den 18 april 2013

Fakturering

Hela bytet av faktureringsrutiner är verkligen illa skött. Nu har styrelsen även försatt samfälligheten i likviditetsproblem - bl.a till följd av återbetalning av pengar i förra faktureringen och stora kostnader för mätarbytet/omläggningen av faktureringen.

Jag efterfrågar en fullständig redovisning från styrelsen på vad hela mätarbytet kostat i förhållande till det som budgeterades.

30 dagars betalningstid på fakturor ska gälla. Har Styrelsen meddelat Visma vad som gäller så att medlemmar inte får påminnelser?

Det finns en enkel lösning på att få ut fakturor i tid - Göra avläsningen tidigare - i detta fallet per den 15 mars - på detta sättet får Minol 15 dagar på sig att fakturera och ha förfallodag 30/4. Förskjut sedan alla avläsningar på samma sätt - men informera om en ev ändring!!

S Malmgren
Kommentarer
 
Skriv kommentar
 
 

Ny hemsida!

Besök vår nya hemsida. Inom kort kommer norrahusberg.se ersättas av nya sidan.

Var rädd om fiberkabeln!

Vi måste varna för att ta bort fiberkonvertern vid renovering mm. Fibern som går in i den är mycket skör. I samfälligheten har det redan varit tre avbrott som vi känner till. Brott på fibern kan kosta flera tusen kronor att laga. Det är fastighetsägaren själv som står för kostnaden. Samfälligheten har inte avtal med något företag så varje husägare får själv välja reparatör. Vi har varit i kontakt med Fokiab i Enköping och de kan felsöka samt svetsa fiber. Telefon till dem kontorstid är 070-624 08 66, Lars Eriksson. Kontaktperson i samfälligheten är Per Edblad 070-2545269.


Logga in
 
Skicka per e-post

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
 
Nyhetsbrev
 
Registrera din e-post här för att få löpande information från oss