Sök
 
Tillbaka

Förebygg vattenläcka

Husen som vi bor i är nu mer än 30 år gamla och risken för en vattenläcka blir bara större och större.
Det är viktigt för oss alla att förebygga vattenläckor så vi slipper allt det obehag som det innebär. Själv har jag haft tre läckor som har att göra med vattenledningarna till köket och jag är inte ensam om detta. Rådet är att göra som ni gör när ni skall lämna era mätarställningsvärden att titta efter hur det ser ut under diskbänken för det är det mest känsliga stället för vattenläcka som finns i huset men genom att titta in där varje månad så kan ni kanske undvika en vattenläcka. Var noga då ni tittar in där och känn efter längst ner där rören kommer upp ur betonggolvet.
Två av mina läckage upptäckte jag genom att vatten kom ut på golvet inne i min lilla toalett, ett rör hade gått sönder ner i plattan som gick från lilla toaletten in till köket men det tredje läckaget blev inte lika lyckat det hade läckt från diskbänksblandaren ett tag och jag upptäckte det genom att vatten kom fram i en mattskarv ute på köksgolvet, tre veckor med ett torkaggregat i köket, inte kul.
 

Kommentarer

24
apr
2012
Lars Holmberg den 24 april 2012

Förebygg vattenläcka

Vem har skickat in denna?
Önskar kontakt för besked om vilken åtgärd som gjordes mellan lilla toan och köket.

Lars Holmberg
070-3636389
10
okt
2011
M Malmberg den 10 oktober 2011

Fuktalarm

Även vi har haft vår beskärda del av vattenskador. Det finns fuktalarm att köpa (exempelvis i Länsförsäkringars butik) för ett par hundra kronor. Sensorn, som kan lindas runt eller läggas nedanför rör, reagerar på väta och det piper då ungefär som en brandvarnare. Man behöver bara komma ihåg att kolla batteriet någon gång om året.
Kommentarer

Ny hemsida!

Besök vår nya hemsida. Inom kort kommer norrahusberg.se ersättas av nya sidan.

Var rädd om fiberkabeln!

Vi måste varna för att ta bort fiberkonvertern vid renovering mm. Fibern som går in i den är mycket skör. I samfälligheten har det redan varit tre avbrott som vi känner till. Brott på fibern kan kosta flera tusen kronor att laga. Det är fastighetsägaren själv som står för kostnaden. Samfälligheten har inte avtal med något företag så varje husägare får själv välja reparatör. Vi har varit i kontakt med Fokiab i Enköping och de kan felsöka samt svetsa fiber. Telefon till dem kontorstid är 070-624 08 66, Lars Eriksson. Kontaktperson i samfälligheten är Per Edblad 070-2545269.


Logga in
 
Skicka per e-post

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
 
Nyhetsbrev
 
Registrera din e-post här för att få löpande information från oss