Sök
 
Tillbaka

Snö på taket en riskfaktor?

Det kan vara aktuellt att tänka på snön som ligger på våra tak. Framförallt på våra uteplatser men även där vi har platta tak.
Var uppe och skottade av mitt utetak (över altanen) samt taket på förrådet som en säkerhetsåtgärd. Det låg 60 cm snö på taken och om jag får tro vad expertisen säger så ska det väga ca 100-150 kg/kvm om det är 60 cm. Vad som händer när det börjar töa och snön tar åt sig fukt tror jag de flesta kan räkna ut, det blir betydligt tyngre. Upp mot det dubbla kan man räkna med och kanske mer. Mitt utetak skulle inte stå pall för det och även mitt förråd hamnar då på gränsen av vad det ska klara. Hur mycket våra hustak skall klara vet jag inte men tittar man på byggstandard så allt mellan 100 kg/kvm - 300 kg/kvm beroende på var i landet man bor. Den lägre siffran södra Sverige. Taklutningen har naturligtvis en mycket stor betydelse för hur mycket tryck som snö påverkar taket. En lite artikel som kan ge lite fingervisning.
http://svt.se/2.22620/1.1874477/snon_pa_taket_kan_vaga_som_tolv_bilar
Annars kan ni googla så får ni mer fakta.

mvh/kenth
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

Kommentarer
 
Skriv kommentar
 
 

Ny hemsida!

Besök vår nya hemsida. Inom kort kommer norrahusberg.se ersättas av nya sidan.

Var rädd om fiberkabeln!

Vi måste varna för att ta bort fiberkonvertern vid renovering mm. Fibern som går in i den är mycket skör. I samfälligheten har det redan varit tre avbrott som vi känner till. Brott på fibern kan kosta flera tusen kronor att laga. Det är fastighetsägaren själv som står för kostnaden. Samfälligheten har inte avtal med något företag så varje husägare får själv välja reparatör. Vi har varit i kontakt med Fokiab i Enköping och de kan felsöka samt svetsa fiber. Telefon till dem kontorstid är 070-624 08 66, Lars Eriksson. Kontaktperson i samfälligheten är Per Edblad 070-2545269.


Logga in
 
Skicka per e-post

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
 
Nyhetsbrev
 
Registrera din e-post här för att få löpande information från oss