Sök
 
Tillbaka

Sopsortering

Fick en förfrågan om man kunde säga upp det gröna sopkärlet.

För någon vecka sedan fick jag en förfrågan om man kunde säga upp det gröna kärlet. Jag undrade naturligtvis varför för sopor har man ju. Nej, hon påstod att efter att ha sorterat blev det inget kvar att kasta i det gröna kärlet. Konstigt tyckte jag, kan inte vara möjligt så jag bestämde mig för att pröva. Har nu hållit på i två veckor och jag har inte kastat något i det gröna kärlet. Snacka om att jag blev förvånad men det går att sortera allt som man har, i alla fall alla sopor som vi har. Stämmer säkerligen inte för alla. Men ta och pröva.
Tog då och ringde kommunen för att fråga men där sa man nej, det gröna kärlet kan man inte bli av med. Samtidigt sa man att det finns exempel i Sverige där man fått tillstånd till att avsäga sig det gröna kärlet. Om det är så att man anser sig kunna undvara kärlet så ska man inkomma med en skrivelse till kommunen så de får ta ställning till det. Det kan inte vara omöjligt.
Vi som har soprum skulle med andra ord kunna minska antalet gröna kärl och därmed få det lite billigare, men då krävs att fler finner detta som ett bra sätt att värna naturen.

mvh/kenth

 

Kommentarer

17
feb
2010
Kenth Dagérus den 17 februari 2010

Gröna kärlet

Det var som sagt det svaret jag fick men kanske skall det till en skrivelse som de måste hantera. Ett samtal på telefon går alltid att avspisa.

En annan väg är att gå ihop med grannen/grannarna om att ni bara har ett grönt sopkärl ihop, det vet jag är möjligt. Någon av er som då går ihop får stå för fakturan medan de andra får ge honom pengar i näven.

mvh/kenth
17
feb
2010
Marianne och Kent Sundelin den 17 februari 2010

Tomt grönt sopkärl

Vid ordinarie sophämtnimng så är oftast det gröna kärlet nästan tomt - en, högst två påsar finns i kärlet. Med lätthet skulle vi kunna helt vara utan den gröna soptunnan.
Vi har tidigare varit i kontakt med kommunen och fått samma svar - det går inte att aväga sig den gröna tunnan.
Vänligen Kent S
Kommentarer
 
Skriv kommentar
 
 

Ny hemsida!

Besök vår nya hemsida. Inom kort kommer norrahusberg.se ersättas av nya sidan.

Var rädd om fiberkabeln!

Vi måste varna för att ta bort fiberkonvertern vid renovering mm. Fibern som går in i den är mycket skör. I samfälligheten har det redan varit tre avbrott som vi känner till. Brott på fibern kan kosta flera tusen kronor att laga. Det är fastighetsägaren själv som står för kostnaden. Samfälligheten har inte avtal med något företag så varje husägare får själv välja reparatör. Vi har varit i kontakt med Fokiab i Enköping och de kan felsöka samt svetsa fiber. Telefon till dem kontorstid är 070-624 08 66, Lars Eriksson. Kontaktperson i samfälligheten är Per Edblad 070-2545269.


Logga in
 
Skicka per e-post

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
 
Nyhetsbrev
 
Registrera din e-post här för att få löpande information från oss