Sök
 
TillbakaFull aktivitet med planket
Full aktivitet med planket

Vårstädning 25 april 2009

Som vanligt på våren är det dags att snygga upp efter vintern. Gräsmattor, gångbanor och planteringar mm behöver snyggas till.
Då var det dags för den årliga vårstädningen, den 25 april 2009 ungefär kl. 10.00 tar vi tag i krattan, sopborsten, målarpenseln mm mm. Området behöver snyggas till varje vår så vi får det snyggt och trevligt runt om oss.
Vad behöver då göras, ja det avgör vi själva tillsammans med de närmaste grannarna. Det är lämpligt att jobba ihop med de som har samma garagelänga eller den gemensamma gatstumpen utanför fastigheten, det avgör ni själva men det viktiga är att vi alla tar ansvar för hur det ser ut runt omkring oss. Låt också barnen vara med att göra rent, plantera blommor mm.

Här är några förlag på vad man kan tänka på:
Sopa ur garagen
Sopa alla gångar så sopmaskinen kommer åt
Kratta, riv gräsmattor å släng på lite gödning
Rensa rabatter och plantera blommor
Olja in staket och lekutrustning
Måla parkeringsrutor
Plocka skräp även utanför samfällighetens område
Målning av garagelängor
Utbyte av brädor i planken och/eller stolpar samt måla planket

 

Ungefär någon gång mellan 12.00 och 14.00 är det lämpligt att ta en paus då någon/några grannar har kokat kaffe samt tar ut lite kakor och bullar. Då kan ni diskutera gemensamma saker som ni skulle vilja ventilera med grannarna såsom, bilkörning, soprumen, bollspel mm och vad vi ska göra resten av dagen samt hur kvällen skall genomföras. Det är också lämpligt att ta upp vad som skall tas med styrelsen då rundvandringen sker.
 

På kvällen om vädret tillåter kan det vara kul om alla går ihop och bestämmer sig för att det skall vara en gemensam gårdsfest. Starta grillarna kl. 18.00 så blir det mat ungefär samtidigt.
 

Väl mött vid vårstädningen, det är roligt för både stora och små.
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

Kommentarer

Ny hemsida!

Besök vår nya hemsida. Inom kort kommer norrahusberg.se ersättas av nya sidan.

Var rädd om fiberkabeln!

Vi måste varna för att ta bort fiberkonvertern vid renovering mm. Fibern som går in i den är mycket skör. I samfälligheten har det redan varit tre avbrott som vi känner till. Brott på fibern kan kosta flera tusen kronor att laga. Det är fastighetsägaren själv som står för kostnaden. Samfälligheten har inte avtal med något företag så varje husägare får själv välja reparatör. Vi har varit i kontakt med Fokiab i Enköping och de kan felsöka samt svetsa fiber. Telefon till dem kontorstid är 070-624 08 66, Lars Eriksson. Kontaktperson i samfälligheten är Per Edblad 070-2545269.


Logga in
 
Skicka per e-post

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
 
Nyhetsbrev
 
Registrera din e-post här för att få löpande information från oss