Sök
 
TillbakaEtt av vårstädningens projekt
Ett av vårstädningens projekt

Vårstädning och grusupptagning

Då börjar det närma sig att göra fint i vårt område. Grus skall ta upp, vårstädning och rundvandring. Läs mer genom att klicka på Visa inlägg.
I år kommer grusupptagningen efter vintern att göras under vecka 17. Det innebär att vi har lite att göra innan vårstädningensdagen kommer. För att vi inte skall behöva lägga ut mer än nödvändigt på grusupptagningen (förra året kostade det ca 35.000 kr) är det önskvärt att alla hjälper till att sopa framgruset så att det är lätt för sopmaskinen att komma åt. En del har lite mer att göra än andra beroende på var man bor. Boende utefter Vitriskagatan och Fårticksgatan behöver kratta/sopa av gräsmattorna intill gatorna, en del har redan gjort detta, bra. De som bor i närheten av trafikguppen bör sopa runt dessa så att det går att ta upp sanden med sopmaskin. Garagelängor bör sopas ur och parkeringsplatserna, innergatorna sopas så att det blir en sträng mitt på.

Städdagen är lördagen den 8 maj med början kl. 10.00. Det bästa är att jobba garagelängevis eller som i kvarteren Vitriskan och Brunsoppen insticksgatevis (om ni förstår vad jag menar) det blir naturligast så. Vad som skall göras bestämmer ni själva men ta tag i borsten eller en kratta och gå ut kl 10.00 så blir det nog fart när ni träffas. Vid behov av material, brädor, spik, målarfärg, penslar, blommor mm går det bra att vända sig till mig så hänvisar jag till rätt affär som vi har fakturaavtal med. Gör som vi (längst ner på Fårticksgatan) fixa fika mitt på dagen så kan ni resonera om hur ni skall ha det på gården. På kvällen är det också trevligt om man träffas och grillar, detta uppskattar barnen framförallt men även vi vuxna.

Rundvandringen som styrelsen genomför varje år är den 10 maj med början kl 18.00. Passa då på och kom ut för att föra ett resonemang med styrelsen om vad ni anser skall göras i ert närområde, kan ni inte vara ute då kontakta kontaktmannen som framför era åsikter.

Skönt att det är vår!!!!!

mvh/kenth
 

Kommentarer

19
apr
2010
Kenth Dagérus den 19 april 2010

De återkommer nästa vecka

Det blev ett missförstånd mellan oss och AddSchakt om när sopningen skulle ske. De återkommer nästa vecka för att finjustera det som gjordes idag måndag 19 april. Nu kan vi tydligare se var det behövs sopas fram grus. Ta tag i kvasten och se efter runt om där du bor och sopa fram gruset så att sopmaskinen kommer åt.
Glöm inte bort guppen ni som bor där i närheten.

mvh/kenth
Kommentarer

Ny hemsida!

Besök vår nya hemsida. Inom kort kommer norrahusberg.se ersättas av nya sidan.

Var rädd om fiberkabeln!

Vi måste varna för att ta bort fiberkonvertern vid renovering mm. Fibern som går in i den är mycket skör. I samfälligheten har det redan varit tre avbrott som vi känner till. Brott på fibern kan kosta flera tusen kronor att laga. Det är fastighetsägaren själv som står för kostnaden. Samfälligheten har inte avtal med något företag så varje husägare får själv välja reparatör. Vi har varit i kontakt med Fokiab i Enköping och de kan felsöka samt svetsa fiber. Telefon till dem kontorstid är 070-624 08 66, Lars Eriksson. Kontaktperson i samfälligheten är Per Edblad 070-2545269.


Logga in
 
Skicka per e-post

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
 
Nyhetsbrev
 
Registrera din e-post här för att få löpande information från oss