Sök
 

Fordonskörning och parkering m.m.

I princip råder totalt förbud mot bil- och mopedkörning på gång- och cykelvägar.

Endast vid nödfall för utryckningsfordon och i nödvändiga fall för i- och urlastning tillåts trafik i vårt område. Att parkera inom området utanför parkeringsplatserna är inte tillåtet och ställer endast till förtret mellan grannar, därför uppmanas alla att parkera sin bil på därför avsedda platser och allra helst i garaget. Det är lätt att en olycka inträffar då bilar körs eller står parkerade inom området samt att vid en eventuell olycka så måste utryckningsfordonen ha fri väg inom vårt område. Parkering på gång- och cykelvägar inom området är alltså förbjuden.

Utefter Fårticksgatan och Vitriskagatan gäller en maxhastighet av 30 km/tim. Farthinder finns på Fårticksgatan och Vitriskagatan. Parkeringen på kommunens gator följer gällande bestämmelser för Enköpings kommun.

Parkeringsplatserna som ingår i samfälligheten är begränsade. Styrelsen vädjar därför till alla att ställa in bilen i garaget. Detta dels för att det är ont om parkeringar, men även för att underlätta snöröjningen under vintern. Garaget är inte ett extra förråd utan är till för bilen och det är för allas trevnad.

Då det gäller parkering av vissa medlemmars arbetsfordon (ofta av större modell) ombeds de berörda att i första hand utnyttja befintliga parkeringsplatser i andra fall, då fordonet är för stort, ta kontakt med styrelsen för att om möjligt finna lämpliga lösningar.

Ny hemsida!

Besök vår nya hemsida. Inom kort kommer norrahusberg.se ersättas av nya sidan.

Var rädd om fiberkabeln!

Vi måste varna för att ta bort fiberkonvertern vid renovering mm. Fibern som går in i den är mycket skör. I samfälligheten har det redan varit tre avbrott som vi känner till. Brott på fibern kan kosta flera tusen kronor att laga. Det är fastighetsägaren själv som står för kostnaden. Samfälligheten har inte avtal med något företag så varje husägare får själv välja reparatör. Vi har varit i kontakt med Fokiab i Enköping och de kan felsöka samt svetsa fiber. Telefon till dem kontorstid är 070-624 08 66, Lars Eriksson. Kontaktperson i samfälligheten är Per Edblad 070-2545269.


Logga in
 
Skicka per e-post

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
 
Nyhetsbrev
 
Registrera din e-post här för att få löpande information från oss