Sök
 
Tillbaka

Halkbekämpning

Nu är det besvärligt för oss alla med halkan. Alla måste hjälpas åt att sanda.
Just nu är det besvärligt med halkan i vårt område och det ojämna underlaget. Har idag (måndag 15/3) beställt sand till de gröna sandlådorna så att var och en kan sanda framför sin egen tomt och inte att förglömma vid brevlådan och sopkärlen. Under dagen kommer vinterväghållaren att sanda, problemet med det är att när solen lyser så blir stenarna varma och sjunker ner i snön och så fryser det till på natten. Det är därför viktigt att vi var och en försöker hjälpa till så att vi undviker halkolyckor, det går inte att grustraktorn kommer varje dag efter att dagsmejan har gjort sitt. Det här kommer vi att brottas med den närmaste två veckorna skulle jag tro, så ta och sanda lite där ni ser att det behövs.

Klicka på bilden så blir den större
mvh/kenth
 

Kommentarer

17
mar
2010
Kenth Dagérus den 17 mars 2010

Sandning

Var själv ut och kastade på lite sand framför brevlådan och ute vid vårt gemensamma soprum. Efter två timmar hade sanden försvunnit ner i isen. Det är alltså inte så lätt just nu att råda bukt på halkan så alla uppmanas att ta det försiktigt. Det bästa är nog att hacka bort isen för då smälter den lättare.

mvh/kenth
16
mar
2010
Kenth Dagérus den 16 mars 2010

Fårticksgatan 73

Då har jag pratat med AddSchakt och de ska försöka åtgärda problemet imorgon (17/3).

mvh/kenth
16
mar
2010
Kenth Dagérus den 16 mars 2010

Fårticksgatan 73

Har varit borta och tittat och kan konstatera som du att det ser besvärligt ut. Vad man kan göra är väl att försöka bredda infarten genom att ta bort lite snö men det tror jag bara löser problemet för någon dag sedan har gropen nog blivit större. Att försöka ta bort isen runt om kräver antagligen en väghyvel och det blir dyrt. Ett annat alternativ kan vara att fylla hålet med sand. Ska ta ett snack med AddSchakt.

mvh/kenth
16
mar
2010
Jenny och Tobias Calås den 16 mars 2010

Sjö vid garagelängan

Går det att göra något åt "sjön" som bildas vid infarten till garagelängan framför Fårticksgatan 73? Bilarna skrapar lätt i då den har blivit rätt djup och bred. Kan man skrapa bort isen på något sätt?
Kommentarer

Ny hemsida!

Besök vår nya hemsida. Inom kort kommer norrahusberg.se ersättas av nya sidan.

Var rädd om fiberkabeln!

Vi måste varna för att ta bort fiberkonvertern vid renovering mm. Fibern som går in i den är mycket skör. I samfälligheten har det redan varit tre avbrott som vi känner till. Brott på fibern kan kosta flera tusen kronor att laga. Det är fastighetsägaren själv som står för kostnaden. Samfälligheten har inte avtal med något företag så varje husägare får själv välja reparatör. Vi har varit i kontakt med Fokiab i Enköping och de kan felsöka samt svetsa fiber. Telefon till dem kontorstid är 070-624 08 66, Lars Eriksson. Kontaktperson i samfälligheten är Per Edblad 070-2545269.


Logga in
 
Skicka per e-post

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
 
Nyhetsbrev
 
Registrera din e-post här för att få löpande information från oss