Sök
 
Tillbaka

Stamspolningen avslutad

För drygt en vecka sedan (slutet på april) gjordes den sista spolningen på Vitriskagatan.
Stamspolningen är nu avslutad och det har fungerat i stort sett bra.

Inomhusspolningen gick bra, grabbarna som skulle spola fick tillträde till samtliga fastigheter och alla förberedelser som skulle ha gjorts var bra utförda. Det som de upptäckte var att vissa avlopp innehöll kaustisksoda och spackel/fix/fog.
Kaustiksoda får inte användas för att få loss ett stopp i avloppet, det orsakar bara värre skada än det gör nytta. Man kanske löser problemet just då men kaustiksodan bildar istället en cementring (det stelnar) där den tog sig igenom stoppet. Sedan är den direkt hälsovådlig för de som skall spola rent om det blir stopp därefter och hjälp måste anlitas.
När det gäller spackel/fix/fog så får det inte hällas i avloppen eller dagvattenbrunnarna, det stelnar i vattnet och täpper till. Lämna dessa rester på återvinningen eller tvätta ur burkar mm på den egna gräsmattan.

Utomhusspolningen gick inte lika bra. Vid två tillfällen blev spolgrabbarna tvungna att åka från området då de förberedelser som skulle ha gjorts inte var gjorda. Nu finns det ett antal brunnar som inte har blivit spolade p.g.a. av detta. Detta framgår av det protokoll som föreningen har fått och som finns tillgängligt hos kassören. Det som kunde konstateras var att det fanns otroligt mycket spackel/fix/fog i avloppssystemet och av denna anledning blev notan för spolningen ca 30.000 kr dyrare. Uppmaningen till oss alla är att inte hälla något i avloppen som inte har där att göra.

För de som bytt vattenlås genom Ragn Sells försorg kommer de att få räkning på maj månads kvartalsavgift. För de som av någon anledning har en anmärkning i protokollet av någon form kommer kassören att ta kontakt med den enskilde.
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

Kommentarer

Ny hemsida!

Besök vår nya hemsida. Inom kort kommer norrahusberg.se ersättas av nya sidan.

Var rädd om fiberkabeln!

Vi måste varna för att ta bort fiberkonvertern vid renovering mm. Fibern som går in i den är mycket skör. I samfälligheten har det redan varit tre avbrott som vi känner till. Brott på fibern kan kosta flera tusen kronor att laga. Det är fastighetsägaren själv som står för kostnaden. Samfälligheten har inte avtal med något företag så varje husägare får själv välja reparatör. Vi har varit i kontakt med Fokiab i Enköping och de kan felsöka samt svetsa fiber. Telefon till dem kontorstid är 070-624 08 66, Lars Eriksson. Kontaktperson i samfälligheten är Per Edblad 070-2545269.


Logga in
 
Skicka per e-post

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
 
Nyhetsbrev
 
Registrera din e-post här för att få löpande information från oss